Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Tradičným remeslám sa deti z Liptova priučia aj v letných táboroch

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rok 2024 sa v Liptovskom Mikuláši nesie v znamení tradičného aj moderného remesla.

Liptovský Mikuláš 18. apríla (TASR) - Drotárstvu, čipkovaniu či hrnčiarstvu sa deti z Liptovského Mikuláša priučia aj v letných táboroch. Organizátori z mestského centra voľného času (CVČ) si pre nich pripravili aktivity zamerané na rozvoj zručností. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Perďoch Čapčíková.

Počas letných prázdnin zorganizuje centrum desať denných táborov, každý s kapacitou 45 miest. Podľa riaditeľa CVČ Romana Králika býva najväčší záujem o tábory počas prvého júlového týždňa. "Záujem je obrovský, prispieva k tomu aj nižšia cena. Kapacity nemôžeme zvyšovať, pretože na niektoré výlety používame autobus," vysvetlil s tým, že každý tábor trvá päť dní.

Ponuka sa začína v júli tábormi Liptáčik a Podbrezáčik, ktoré sú zamerané na spoznávanie regiónu, múzeí, hradov a kultúrno-spoločenské vyžitie. Letný výber uzatvorí tábor Dobrodružstvo v prírode, ktorý v duchu skautských tradícií naučí deti založiť oheň, použiť nástroje a pozorovať s cieľom prežiť v prírodnom prostredí.

Rok 2024 sa v Liptovskom Mikuláši nesie v znamení tradičného aj moderného remesla. Deje sa tak pri príležitosti 600-ročného výročia jarmokov v meste.