Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

FOTO: Michalovčania začali silvestrovskú zábavu strieľaním šampusu

V Michalovciach sa na Silvestra 31. decembra 2016 konal 17. ročník recesistickej súťaže v streľbe zátok zo šumivého vína na čo najdlhšiu vzdialenosť. Záujem o akciu bol veľký medzi súťažiacimi aj divákmi. Foto: TASR/Roman Hanc

Rekord 31 metrov, ktorý drží ešte z roku 2005 Pavol Tóth, sa im ani dnes nepodarilo zdolať.


Michalovce 31. decembra (TASR) – V Michalovciach sa už 17 rokov na Silvestra ľudia zabávajú tým, kto najďalej dostrelí zátku zo šumivého vína. Rekord 31 metrov, ktorý drží ešte z roku 2005 Pavol Tóth, sa im ani dnes nepodarilo zdolať. Ako informovala TASR referentka odboru komunikácie a kultúry Mária Stričková z Mestského úradu v Michalovciach, padol však rekord v počte súťažiacich. Prišlo súperiť až 66 účastníkov.

Silvestrovská súťaž sa konala na pravé poludnie na Námestí osloboditeľov v Michalovciach. Najlepšie sa darilo Františkovi Lenhárdovi, ktorý vystrelil zátku zo svojho šumivého vína do vzdialenosti 21,13 metra. Súťažiaci museli splniť jedinú podmienku, aby si priniesli a použili fľašu originálneho balenia šampanského s obsahom 0,7 litra.

„Súťaž má každoročne u Michalovčanov veľký ohlas, rok čo rok máme vyšší počet nielen divákov, ale aj súťažiacich. V ostatných troch rokoch sme dokonca privítali vždy aj zahraničných pretekárov. Tentoraz sa do súťaže zapojili ľudia rôzneho veku, od štvorročných detí až po sedemdesiatnikov. Víťaz získal veľkú fľašu šampanského a k tomu praktického pomocníka do záhrady,“ uviedla Stričková. Drobné darčeky dostali aj ostatní súťažiaci.

Súperenie sa začalo nenápadne medzi priateľmi v záhradkárskej osade Topole. Po siedmich ročníkoch organizátori súťaž presunuli na Námestie osloboditeľov pred mestskú radnicu, kde otvára silvestrovskú zábavu v meste. Podujatie v súčasnosti organizuje mestská radnica.