Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Tokajské pivnice s ochutnávkou vín prilákali stovky záujemcov

Na snímke ochutnávka vína v pivnici firmy J&J Ostrožovič vo Veľkej Tŕni počas 13. ročníka podujatia Deň otvorených tokajských pivníc vo vinohradníckej oblasti na juhovýchode Slovenska. Vo Veľkej Tŕni 23. septembra 2017. Foto: TASR/Roman Hanc

Išlo o v poradí 13. ročník Dňa otvorených tokajských pivníc.

Veľká Tŕňa 23. septembra (TASR) – Prehliadka vínnych pivníc spojená so špeciálnou ochutnávkou rôznych tokajských vín dnes do obcí Veľká Tŕňa, Malá Tŕňa a Viničky (okres Trebišov) prilákala stovky záujemcov. Išlo o v poradí 13. ročník Dňa otvorených tokajských pivníc.

"V každej pivnici môže návštevník ochutnať štyri vzorky, ktoré boli cielene vyberané, takže po návšteve šiestich firiem de facto ochutná takmer všetky typy vín, ktoré tento región poskytuje. Súčasťou ponuky sú aj regionálne špeciality na jedenie a samozrejme, aj burčiak, ktorý už v regióne Tokaja je, pretože odroda muškát žltý, ktorá dozrieva trošku skôr, už sa minulý týždeň cielene oberala na túto akciu," uviedol pre TASR jeden zo zapojených vinárov Jaroslav Ostrožovič.



Záujemcov zo Slovenska i zahraničia neodradilo ani dnešné sychravé počasie. Návštevnosť bola z kapacitných dôvodov obmedzená na 900 lístkov, ktoré boli v predajnej ponuke. Organizátori vyslovili s účasťou spokojnosť.

"Rátame aj so sprievodom, ktorý do pivnice nejde, takže očakávame 1100 až 1300 ľudí. Zatiaľ tento počet predstavuje asi stropné číslo, nakoľko do programu sú zapojení aj niektorí menší výrobcovia a musíme sa im trošku prispôsobiť. Vygeneruje to potom krásnu pohodovú akciu bez nejakej tlačenice," doplnil Ostrožovič.

Tohtoročná ponuka sa rozšírila na šesť pivníc. Dopravu medzi obcami v priebehu dňa zabezpečuje okružná autobusová doprava s odchodmi pri železničnej stanici v Slovenskom Novom Meste.