Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Tibor Mikuš plánuje opäť kandidovať na predsedu VÚC

Tibor Mikuš Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mikuš plánuje i naďalej dbať o to, aby sa kultúrne dedičstvo zachovávalo a rozvíjalo pre nasledujúce generácie a zároveň samospráva nakladala s majetkom tak, aby kraj prosperoval.

Trnava 6. novembra (TASR) – V pokračovaní zodpovednej a vytrvalej práce v prospech obyvateľov Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) vidí jeho predseda Tibor Mikuš zmysel a dôvod, prečo sa opätovne chce uchádzať o priazeň voličov v budúcoročných voľbách do VÚC. Povedal to dnes pre TASR s tým, že konečné rozhodnutie urobí v termíne, ktorý ukladá zákon.

"Nikto totiž nevie, čo sa za nasledujúcich desať mesiacov udeje, či bude slúžiť zdravie, no človek sa má vždy rozhodovať na základe toho, či práca, ktorú robí, je všeobecne prospešná a či uspokojuje aj jeho samotného," povedal Mikuš. Preto by chcel nadviazať na doterajšie výsledky svojho pôsobenia v čele TTSK. "Veľmi si cením, že v našom regióne sa darí budovať atmosféru súdržnosti a spolupatričnosti a riešiť veci, ktoré občanov najviac trápia," uviedol predseda TTSK. Krajská samospráva sa tak v uplynulom období s výraznou finančnou injekciou pustila do opravy ciest 2. a 3. triedy. "Musíme sa starať o to, aby naše stredné školy boli kvalitnými vzdelávacími inštitúciami, aby naši odkázaní mali k dispozícii dobré domy sociálnych služieb a aby fungovali naše nemocnice," povedal Mikuš. Dodal, že nemocnice v kraji fungujú napriek nedostatku prostriedkov lepšie ako predtým, keďže boli otvorené nové oddelenia a zakúpené nové zariadenia.

Mikuš plánuje i naďalej dbať o to, aby sa kultúrne dedičstvo zachovávalo a rozvíjalo pre nasledujúce generácie a zároveň samospráva nakladala s majetkom tak, aby kraj prosperoval. "Za úspech považujem komunikáciu s poslancami a skutočnosť, že naše rozhodnutia bývajú prijímané zhruba 90-percentnou podporou pléna," povedal Mikuš. V predvolebnej kampani nechce ohurovať ničím novým. "Nie sľuby, ale práca je zárukou úspechu," dodal predseda TTSK. Zatiaľ ešte nemá spresnené, či do predvolebného boja pôjde ako nezávislý kandidát s podporou jednej či viacerých strán alebo kandidát niektorého politického zoskupenia. Tibor Mikuš bol zvolený prvýkrát za predsedu TTSK v roku 2006, teraz pôsobí v druhom volebnom období.