Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Počas zimnej sezóny v Tatrách nebudú chýbať tradičné podujatia

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Symbolické otvorenie zimnej sezóny sa vo Vysokých Tatrách uskutoční o týždeň, pripravené sú aj novinky.

Vysoké Tatry 23. novembra (TASR) – Vo Vysokých Tatrách je zatiaľ sneh len v tých najvyšších polohách, Tatranci sa však už pripravujú na novú zimnú sezónu. Chýbať počas nej nebudú tradičné kultúrne, spoločenské i športové podujatia, pripravených je aj niekoľko noviniek. „Podujatí bude niekoľko, začíname Tatranskými Vianocami od 22. decembra do 31. decembra, keď každý deň v určitej časti regiónu bude nejaký program, napr. 28. decembra to bude open air koncert skupiny Fragile priamo v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici,“ uviedla pre TASR výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

O deň neskôr sa uskutoční celodenný program na Štrbskom Plese, zameraný na ľudové tradície a zvyky. Cieľom akcie je postaviť maxi perníkovú chalúpku, a to takým spôsobom, že sa celý drevený amfiteáter obloží perníkmi. V pondelok 30. decembra bude koncert Exclusive v Grand hoteli Bellevue v podaní skupiny American Divas, ktorú bude sprevádzať popradská kapela Štvorka a Silvester bude ako minulý rok v bazénoch v popradskom akvaparku, spojený s ohňostrojom, doplnila Maťašovská. Novinkou tohto ročníka budú vianočné trhy pod terasou Grand hotela Starý Smokovec, a to v termíne 27.-30. decembra v čase od 16.00 do 21.00 h.

Na prelome januára a februára budúceho roku sa môžu návštevníci tešiť aj na festival Tatry Ice Master, ktorého prvý ročník zožal veľký úspech. „Opäť sa to celé uskutoční na Hrebienku, podujatie bude vo väčšom rozsahu, príde viac umelcov a ďalšou tradičnou akciou budú aj Snežné psy v Tatranskej Lomnici,“ doplnila Maťašovská.

Azda najväčšou tohtoročnou atrakciou v Tatrách bude podľa nej Tatranský dom postavený z ľadu na Hrebienku. „Postaví ho František Bálek, ktorý tu minulý rok vytvoril chrám sv. Víta z ľadu, a následne 18. decembra sa tu uskutoční aj prvá svadba. Práve tento umelec si v ľadovom dome vezme svoju dlhoročnú priateľku, zosobáši ich pán primátor Ján Mokoš,“ upozornila Maťašovská s tým, že chrám bude počas celej zimnej sezóny chránený proti poveternostným podmienkam kupolou. Počas niektorých večerov sa tam uskutočnia koncerty a cieľom OOCR je zorganizovať na tomto mieste aj omšu.

Symbolické otvorenie zimnej sezóny sa vo Vysokých Tatrách uskutoční o týždeň, už teraz je však jasné, že pre poveternostné podmienky sa ešte lyžovať nebude.