Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Takmer tri desiatky dobrovoľníkov prišli v Nitre darovať krv do DAB

Ilustračná snímka Foto: TASR/Jakub Kotian

Okrem darcov krvi prišli dnes do divadla aj deti z nitrianskych materských škôl. Dobrovoľníci Slovenského Červeného kríža im ukázali zásady prvej pomoci.

Nitra 22. januára (TASR) – Takmer tri desiatky ľudí sa v pondelok zúčastnili na pravidelnej Zimnej divadelnej kvapke krvi, ktorá sa konala v Divadle Andreja Bagara (DAB) v Nitre. Ako informovala dobrovoľníčka Slovenského Červeného kríža (SČK) Edita Spišiaková, celkovo prišlo do divadla 29 dobrovoľných darcov krvi.

Boli medzi nimi pracovníci divadla, ale hlavne študenti z Piaristickej spojenej školy sv. Jozefa Kalazanského a zo Strednej odbornej školy polytechnickej v Nitre. "Očakávali sme, že príde približne do 50 ľudí, no súčasné chrípkové obdobie a možno aj zlé a zľadovatené cesty spôsobili, že bolo darcov o niečo menej. Veľmi nás však teší, že prišlo až 17 prvodarcov," uviedla riaditeľka Územného spolku SČK v Nitre Beáta Miškovičová.

Okrem darcov krvi prišli dnes do DAB aj deti z nitrianskych materských škôl. "Dobrovoľníci z SČK im ukázali zásady prvej pomoci. Tie si škôlkari mohli hneď aj vyskúšať na pripravených figurínach a bábikách," doplnila Spišiaková.