Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

VEĽKÁ TRAGÉDIA: Pri zrážke rýchlika s autom zahynula žena s dieťaťom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Prezídium HaZZ

Osobné motorové vozidlo Renault Fluence šoférovala 32-ročná vodička.

Šurany 17. decembra (TASR) – Krátko po deviatej hodine sa stala vážna dopravná nehoda pri Šuranoch v okrese Nové Zámky. Rýchlik smerujúci z Banskej Bystrice do Bratislavy sa zrazil s osobným autom, v ktorom sedeli dve ženy a jedno dieťa.

„Hasiči po príchode na miesto nehody našli jednu ženu a dieťa mimo vozidla, obidvaja už boli mŕtvi. V aute zostala zakliesnená ďalšia žena s devastačnými zraneniami, hasiči ju museli z auta vystrihovať a poskytli jej zdravotnú pomoc ešte pred príchodom záchranky," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Michal Varga. Na mieste nešťastia v súčasnosti zasahujú všetky záchranné zložky.



Podľa informácie hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Boženy Bruchterovej osobné motorové vozidlo Renault Fluence šoférovala 32-ročná vodička. „Z doposiaľ nezistených príčin vošla na železničné priecestie vybavené svetelným a zvukovým zariadením práve v tom čase, keď tadiaľ prechádzal rýchlik," skonštatovala Bruchterová. Vodička bola s ťažkými zraneniami prevezená vrtuľníkom do nemocnice. Pri nehoda sa smrteľne zranila 39-ročná žena a jej 11-ročná dcéra. Príčina tragickej nehody bude predmetom vyšetrovania.

Chronológia nehôd vlakov na železničných priecestiach SR:


28. novembra 2018 - Pri nehode po zrážke osobného motorového vozidla a osobného vlaku na železničnom priecestí na ulici Pod Lipkou v Bardejove v úseku Bardejov - Raslavice, vlak tlačil vodidlo približne 100 metrov. Vodič vošiel na priecestie, keď nerešpektoval stopku na nechránenom funkčnom priecestí.

26. apríla 2017 - Osobný vlak spoločnosti RegioJet sa zrazil s dodávkou. Nehoda sa stala na železničnom priecestí v úseku medzi Zlatnou na Ostrove a Zemianskou Oľčou v okrese Komárno. Stret sa obišiel bez zranení na strane cestujúcich a zamestnancov RegioJetu.

8. novembra 2016 - Na nechránenom železničnom priecestí pred zastávkou Zemianska Oľča došlo k zrážke osobného vlaku RegioJet s kamiónom. Z celkového počtu 20 cestujúcich utrpelo zranenie sedem osôb. Zranený bol aj šofér nákladného vozidla.

16. septembra 2016 - Vlak na trati Komárno - Bratislava spoločnosti RegioJet sa na priecestí vo Veľkom Mederi zrazil s kamiónom. Rušňovodič podľahol (7. 10.) v nemocnici následkom vážnych zranení. Pri zrážke sa zranilo 37 ľudí.