Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Stánky na Vianočné trhy už majú svojich predajcov

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Tradičné trhy v Bratislave sa začnú v piatok 23. novembra a symbolicky ukončia projekt Vianoce v meste v predvečer Štedrého dňa 23. decembra.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Stánky s občerstvením, darčekmi či charitatívne stánky na tohtoročné Vianočné trhy v Bratislave už poznajú svojich predajcov. Samospráva totiž uzavrela verejnú súťaž, v ktorej sa o 84 predajných miest uchádzalo 177 záujemcov. Víťazov vygenerovala elektronická aukcia, informoval TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

"Pri 27 stánkoch s občerstvením sa nájomné vyšplhalo na 812 eur za deň z vyvolávacej ceny 200 eur. Najvyššie nájomné pri 57 stánkoch s vianočnými darčekmi skončilo na sume 318 eur za deň, pričom minimálna cena bola 37 eur," uviedol Andrassy s tým, že cena za prenájom charitatívneho stánku je určená na symbolické jedno euro za deň. Výsledky súťaže zverejnil magistrát na webovej stránke mesta.

Do výberového konania na tohtoročné Vianočné trhy, ktoré vyhlásila samospráva v septembri, sa ale prihlásilo takmer o polovicu menej predajcov ako vlani. Samospráva totiž po minuloročných skúsenostiach pristúpila k zavedeniu opcie, aby predišla neželaným obštrukciám s cenou po výsledkoch aukcie. "Záloha sa pohybuje v závislosti od druhu stánku od 1100 do 7980 eur, pričom v prípade, že víťaz aukcie nepristúpi k podpisu zmluvy, celá čiastka prepadne v prospech mesta," dodal Andrassy.

Tradičné trhy sa začnú v piatok 23. novembra a symbolicky ukončia projekt Vianoce v meste v predvečer Štedrého dňa 23. decembra. Do mestskej kasy prinesú podľa hovorcu takmer 650.000 eur, čo je v porovnaní s rokom 2011 nárast o viac ako 200.000 eur.