Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

TO EŠTE SVET NEVIDEL: Žena na Spiši jazdila s takmer štyrmi promile

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Žena bola zadržaná a umiestnená do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník podal návrh na podanie obžaloby z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Poprad/Stará Ľubovňa 20. augusta (TASR) – Polícia na Spiši obvinila v týchto dňoch dvoch vodičov, jedného muža a jednu ženu, z trestného činu resp. prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že v prvom prípade v piatok (17.8.) ráno o šiestej hodine viedla 32-ročná žena zo Spišskej Teplice, okres Poprad, osobné auto opitá.

„Smerovala od Starého Smokovca do Popradu, na tomto úseku cesty ju zastavila policajná hliadka z Vysokých Tatier a to z dôvodu, že vozidlo viedla na prázdnej prednej pneumatike,“ priblížila hovorkyňa s tým, že vodičku následne podrobili dychovej skúške. Jej výsledok dosiahol hodnotu najmenej 1,91 miligramu alkoholu na liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte takmer štyri promile.

„Žena bola zadržaná a umiestnená do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník podal návrh na podanie obžaloby z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Prípad vyšetruje Okresný dopravný inšpektorát v Poprade,“ doplnila Ligdayová.

Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky bol povereným príslušníkom Okresného dopravného inšpektorátu v Starej Ľubovni obvinený aj 24-ročný muž z Bardejova. Ten mal podľa hovorkyne v sobotu (18.8.) krátko pred polnocou viesť osobné vozidlo v smere z Podolínca na Ružbašskú Miľavu.

„S vozidlom zišiel až na krajnicu a narazil do zvodidiel. Okrem poškodenia auta došlo aj k roztrhnutiu prednej pneumatiky, vodič však s autom pokračoval ďalej, zastavil až na odstavnej ploche,“ objasnila Ligdayová. Tam mladíka podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,99 miligramu etanolu na liter vydýchnutého vzduchu, teda viac ako dve promile. Na vozidle vznikla škoda asi 2000 eur, vodič pri nehode neutrpel zranenia.