Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Parkovanie pred skalickou nemocnicou chce riešiť aj TTSK

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Mesto Skalica aj Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sú akcionármi FNsP v Skalici.

Skalica 21. marca (TASR) – Zástupca primátora Skalice Milan Roman a predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič sa stretli v utorok, aby riešili problém spoplatnenia parkovania vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Skalici.

Mesto Skalica aj TTSK sú akcionármi FNsP v Skalici. Zmena organizácie dopravy v okolí skalickej nemocnice, ktorá prinesie spoplatnenie parkovania, je podľa vedenia mesta zásadná. Aj preto zástupcov Skalice prekvapilo, že predstavenstvo tento zámer s mestom nekonzultovalo. „Verejnosť vníma spoplatnenie parkovania veľmi citlivo. Podnikneme ďalšie kroky. Požiadal som o stretnutie aj predsedu predstavenstva nemocnice Stanislava Chovanca,“ uviedol Roman. Ako ďalej potvrdil, záujem o riešenie tohto stavu prejavili aj zástupcovia kraja.

„Som pripravený osloviť v tejto veci aj ministerstvo zdravotníctva, ktoré sa k tejto téme vyjadrovalo už minulý rok. Šéf rezortu avizoval, že parkoviská pred nemocnicami, na ktoré má dosah ministerstvo, by mohli byť pre pacientov týchto zdravotníckych zariadení bezplatné. Rokovania v najbližších dňoch ukážu vôľu vedenia nemocnice,“ doplnil zástupca primátora.