Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Do konca roka bude v Skalici nasvietených šesť priechodov pre chodcov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Radnica na projekt získala dotáciu 24.000 eur, vybrala rizikové, slabo osvetlené priechody s vysokou frekvenciou automobilovej dopravy.

Skalica 27. novembra (TASR) – Do konca roka by malo v Skalici pribudnúť šesť priechodov pre chodcov osvetlených bezpečnostným osvetlením. Radnica na projekt získala dotáciu 24.000 eur, vybrala rizikové, slabo osvetlené priechody s vysokou frekvenciou automobilovej dopravy. Ide hlavne o tie, ktoré používajú občania na ceste do zdravotníckeho strediska alebo deti cestou do školy.

V priebehu nasledujúcich týždňov by už mali Skaličania prechádzať bezpečnejšie cez cestu na ulici Mallého, smerom na umeleckú školu a supermarket, na Koreszkovej ulici až na štyroch miestach - pri škole a nemocnici, smerom k autobusovej zastávke, pri športovom areáli a pri detskom ihrisku. Nasvietený bude aj priechod pre chodcov na Kráľovskej ulici, ktorí používajú žiaci na ceste do základnej a umeleckej školy a študenti a pedagógovia Stredoeurópskej vysokej školy. Informuje o tom web mesta.