Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Samospráva Handlovej chystá ôsmy ročník Dňa otvorených dverí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Akcia je zameraná najmä na deti a mádež, ktorým chce samospráva priblížiť svoje fungovanie. Návštevníkov čaká aj bohatý sprievodný program.

Handlová 15. októbra (TASR) - V Handlovej sa 18. októbra uskutoční ôsmy ročník Dňa otvorených dverí v samospráve. Návštevníci budú môcť nahliadnuť do kancelárií mestského úradu, Domu kultúry, mestskej polície a ostatných organizácií sídliacich v meste.

"Cieľom Dňa otvorených dverí, ktorý je primárne určený pre deti a mládež, je prezentovať mesto a jeho organizácie, objasniť obyvateľom mesta, ktoré organizácie pod mesto patria, informovať, že mesto má záujem komunikovať so všetkými svojimi obyvateľmi," priblížila podujatie hovorkyňa mesta Handlová Jana Paulínyová.

Tradične sa na Mestskom úrade otvoria dvere do rokovacej miestnosti mestského úradu, obradnej siene, kancelárie primátora a matriky. Deti odchádzajú s novými vedomosťami o meste, tento rok je pre nich opäť pripravená záložka s informáciami o meste Handlová.

"Dňa otvorených verí sa zúčastňujú osobne poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí odpovedajú na zvedavé otázky detí a zároveň prezentujú ako to v samospráve funguje," doplnila Paulínyová.

Sprievodný program

Handlová a organizácie v meste pripravili pre návštevníkov bohatý program. Okrem prehliadky priestorov mestského úradu je pripravený kvíz, interaktívna prezentácia obradov na matrike, beseda s ekonómkou mesta, návšteva mestskej knižnice, kde si budú môcť návštevníci vyskúšať prácu knihovníkov, prezentácia práce mestskej polície, nezávislých organizácií sídliacich v Handlovej, prehliadka domu kultúry, plavárne, odevnej banky či klubu dôchodcov.

"Priemerne navštívi organizácie mesta počas jedného dňa približne 600 detí zo základných a stredných škôl v Handlovej," dodala Paulínyová.

Deň otvorených dverí organizujú každoročne mesto Handlová, organizácie zriadené alebo založené mestom a mestské spoločnosti.