Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Richard Rybníček chce ešte viac priblížiť Trenčín k moderným mestám

Primátor Trenčína Richard Rybníček, archívna snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Richard Rybníček ako nezávislý kandidát v komunálnych voľbách získal 72,40 percenta hlasov.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Primátorom Trenčína sa stal 49-ročný Richard Rybníček, ktorý ako nezávislý kandidát v komunálnych voľbách získal 72,40 percenta hlasov.

TASR prináša prehľad jej programových téz.

Na post primátora nastupuje Richard Rybníček už tretíkrát po sebe. Zo strategického hľadiska chce pokračovať v projekte Trenčín SiTy. Vo svojom treťom volebnom období si za hlavný cieľ stanovil ešte viac priblížiť Trenčín k moderným európskym mestám. Na dosiahnutie tohto cieľa si stanovil niekoľko základných priorít.

Vo funkčnom období 2018 - 2022 by chcel sedem miliónov eur z Integrovaného regionálneho operačného programu Európskej únie (EÚ) využiť na školy, škôlky a budovanie cyklotrás. Medzi jeho hlavné priority patrí aj rekonštrukcia kina Hviezda. Ambíciou primátora je aj obnovenie verejného priestoru Átrium pod Mestskou vežou.

Do základných programových bodov, s ktorými vstupoval Rybníček do volieb, zaradil aj dokončenie vnútroblokov na sídlisku Juh, na Sihoti a ďalších projektov, na ktoré pôjdu financie z eurofondov. Z mestských peňazí plánuje zrekonštruovať Matúšovú ulicu až po Trenčiansky hrad. Jednou z priorít je aj pripraviť projekt a dokumentáciu na revitalizáciu Hviezdoslavovej ulice.

Opätovne zvolený primátor chce tiež pokračovať v riešení dopravnej situácie v Trenčíne, najmä kritickej situácie na ceste I/61 vedúcej centrom mesta.

"Budeme pokračovať v otázke parkovacej politiky, v budovaní cyklotrás, posilňovaní mestskej hromadnej dopravy. Čím menej automobilov bude v meste, tým lepšie sa nám tu bude žiť. Výrazne sa budem venovať poľudšteniu a sprístupneniu lesoparku Brezina. Je to nádherné miesto, ktoré však má dnes veľké množstvo bariér. Máme projekty na to, aby sa Brezina presvetlila, aby bola bezpečná nielen cez deň, ale aj večer," povedal pre TASR Richard Rybníček.

Dôležité bude podľa neho tiež chrániť mesto pred nájazdmi ľudí, ktorí si myslia, že z verejných miest si môžu urobiť svoj vlastný biznis. Intenzívne chce spolupracovať s malými komunitami – ľuďmi, ktorí pre mesto robia množstvo práce.