Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Radnica v Zlatých Moravciach získala dotácie na platy opatrovateliek

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Podľa slov primátora Dušana Husára bol nenávratný finančný príspevok udelený z európskych štrukturálnych fondov, jeho celková výška je 266.760 eur, trvanie projektu je naplánované na 26 mesiacov.

Zlaté Moravce 11. februára (TASR) – Mestu Zlaté Moravce sa podarilo získať viac ako 266.000 eur v podobe dotácií v rámci projektu Podpora opatrovateľskej služby. Získané peniaze chce radnica použiť na platy opatrovateliek z Domu opatrovateľskej služby (DOS).

Podľa slov primátora Dušana Husára bol nenávratný finančný príspevok udelený z európskych štrukturálnych fondov, jeho celková výška je 266.760 eur, trvanie projektu je naplánované na 26 mesiacov. „Z pridelených zdrojov budú hradené mzdy 18 opatrovateliek. Pracovať budú v zlatomoravskej DOS-ke a v teréne nášho mesta,“ vysvetlil primátor Husár.

DOS Zlaté Moravce sa nachádza na Rovňanovej a Kalinčiakovej ulici. Slúži na ubytovanie starých a osamelých občanov, ktorých zdravotný stav a sociálne pomery vyžadujú potrebu opatrovateľskej služby. „V DOS sa poskytuje občanom trvalé bývanie dovtedy, kým sú schopní zabezpečovať si životné potreby za pomoci opatrovateľskej služby,“ informovala radnica.