Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prípadom otravy metylalkoholu v Prešove sa zaoberajú aj policajti

Ilustračné foto Foto: TASR/Ján Siman

Alkohol sa podľa zistení polície mal podávať na rodinnej oslave v obci Kapušany v noci z piatka na sobotu (15. 9.).

Prešov 16. septembra (TASR) – Prípadom otravy metylalkoholom, ktorá sa potvrdila u štyroch z ôsmich hospitalizovaných ľudí v prešovskej nemocnici, sa zaoberajú aj slovenskí policajti, ktorí spolupracujú s českými kolegami. TASR to dnes večer potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Slovenským policajtom v sobotu (15. 9.) v nočných hodinách kolegovia z Čiech oznámili, že jedna osoba z prešovského okresu si prostredníctvom internetu objednala desať litrov domácej pálenky na oslavu narodenín. "Prešovskí policajti okamžite kontaktovali objednávateľa, zobrali vzorky na rozbor, pričom v dvoch z piatich zaistených vzoriek sa zistila prítomnosť nebezpečnej látky," uviedol Džobanik.

Alkohol sa podľa zistení polície mal podávať na rodinnej oslave v obci Kapušany v noci z piatka na sobotu (15. 9.). Polícia na základe informácií od objednávateľa vyzvala všetkých účastníkov oslavy, aby vyhľadali lekárske ošetrenie.

Podľa Džobanika prešovskí policajti pravdepodobne v tomto prípade nezačnú trestné stíhanie, nakoľko alkohol bol predávaný z Čiech a tam beží aj trestné stíhanie. Policajti budú s českými kolegami spolupracovať na dokumentovaní prípadu.