Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Primátor a poslanci mesta Šaštín-Stráže zložili sľub

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Novozvolení poslanci odhlasovali po dlhšej rozprave primátorovi základný plat s navŕšením o 15 percent.

Šaštín-Stráže 12. decembra (TASR) – Staronový primátor mesta Šaštín-Stráže Jaroslav Suchánek zložil na ustanovujúcom zastupiteľstve v pondelok (10.12.) slávnostný sľub. Spolu s ním tak urobilo všetkých 11 novozvolených poslancov MsZ.

Po slávnostnom úvode nasledovala pracovná časť mestského zastupiteľstva. Primátor si za svojho zástupcu vybral poslanca Vladimíra Sofku. Novozvolení poslanci odhlasovali po dlhšej rozprave primátorovi základný plat s navŕšením o 15 percent. Znamená to, že staronový primátor bude poberať nižší plat ako mal doteraz, keď bolo navŕšenie jeho základného platu o 40 percent. Znamená to, že primátor bude po novom poberať plat 2854 eur, predtým mu prislúchal plat 3427 eur.

Na zastupiteľstve vystúpili aj starosta moravskej obce Prušánky Lubomír Zahradník a starosta obce Prietržka Peter Flámik. Obaja predstavili spoločný cezhraničný projekt budovania cyklotrasy, na ktorý už bol schválený nenávratný finančný príspevok a projekt by sa mal realizovať v priebehu roku 2019.

"Máme rozbehnutý projekt cyklotrasy, ktorý je v rámci cezhraničnej spolupráce s obcou Prušánky a obcou Prietržka. Ďalšími dvomi projektmi, ktoré plánujeme v najbližšej dobe riešiť, sú zberný dvor a nové zdravotné stredisko. Čo sa týka cyklotrasy a zdravotného strediska, už sme boli úspešní a boli nám pridelené finančné prostriedky," uviedol pre TASR primátor.