Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Pri príležitosti Dňa vody urobia v Trenčíne jej bezplatné rozbory

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Za svetový Deň vody vyhlásilo 22. marec Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov v roku 1992 na konferencii v brazílskom Rio de Janiero.

Trenčín 20. marca (TASR) – Trenčianske vodárne a kanalizácie (TVK) urobia pri príležitosti Dňa vody (22.3.) obyvateľom, ktorí nie sú napojení na verejný vodovod, bezplatný laboratórny rozbor vody zo studne na prítomnosť dusičnanov.

Ako informovala hovorkyňa TVK Zdenka Pepelová, rozbor urobia na počkanie v laboratóriu na Biskupickej ulici v Trenčíne vo štvrtok 22. marca 2018 od 8.00 do 14.00 hodiny. Vzorku vody – maximálne jeden deciliter, je potrebné priniesť v čistej uzatvorenej sklenenej nádobe.

"Ak nebude možné rozbory z kapacitných dôvodov laboratória urobiť na počkanie, vykonáme ich najneskôr do troch dní od prevzatia," pripomenula Pepelová.

Za svetový Deň vody vyhlásilo 22. marec Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov v roku 1992 na konferencii v brazílskom Rio de Janiero. Posolstvom tohtoročného Dňa vody je slogan Príroda pre vodu.