Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

Prešovský deň neziskoviek v Ekoparku ponúkne zábavu a prepojí komunity

Na snímke Prešov z vtáčej perspektívy. Foto: TASR - Veronika Mihaliková

Široká verejnosť sa môže podľa jej slov dozvedieť, čím všetkým neziskové organizácie žijú a ako prispievajú k tomu, aby bol Prešov dobrým miestom na život.

Prešov 12. mája (TASR) - Program plný interaktívnych aktivít a hudobno-tanečných vystúpení, o ktoré sa postará viac ako 40 neziskových organizácií a partnerov, ponúkne Prešovský deň neziskoviek. Pripravuje ho mesto Prešov v spolupráci s organizáciou UNICEF. Uskutoční sa vo štvrtok 16. mája v areáli Ekoparku - Holá Hora v Prešove. TASR o tom informovala tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová.

Široká verejnosť sa môže podľa jej slov dozvedieť, čím všetkým neziskové organizácie žijú a ako prispievajú k tomu, aby bol Prešov dobrým miestom na život. "Nielen pre najmenších bude atrakciou hasičské auto a sanitka. Prešovčania sa môžu tešiť na stavanie expedičného stanu, lukostreľbu, cyklistické trenažéry alebo stolný futbal. Všetky šikovné ruky sa môžu zapojiť do pletenia sietí, háčkovania chobotničiek, maľovania na tvár alebo textil," priblížila Šitárová a doplnila, že pripravených je množstvo populárnych, ale aj úplne nových aktivít pre všetky vekové kategórie

"V Prešove máme skvelé organizácie, ktoré sa venujú sa deťom, seniorom, sociálne alebo zdravotne znevýhodneným ľuďom, rozvíjajú všetky formy kultúry, dobrovoľníctva, no možno nie všetci o ich činnosti vedia. Tieto organizácie odviedli aj veľký kus práce v rámci pomoci ukrajinským deťom a ich rodinám, ktoré našli svoj prechodný alebo trvalý domov v Prešove," povedala Šitárová.

Pripravená je aj panelová diskusia s primátorom mesta Prešov Františkom Oľhom a jeho hosťami, v ktorej sa budú venovať aktuálnym výzvam, ale aj víziám mesta. Témy, o ktorých sa bude diskutovať, spájajú slová ako komunita, spolupatričnosť, tolerancia a ľudskosť. Program vyvrcholí koncertom Katky Koščovej v klavírnom sprievode Daniela Špinera.