Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Poslanca Smeru Mareka Čambala surovo zbili

Ilustračné foto Polície Foto: TASR/Tomáš Doboš

Nominanta Smeru a chirurga Univerzitnej nemocnice Bratislava Mareka Čambala napadli neznámi útočníci.

Bratislava 11. februára (TASR) - Miestny poslanec bratislavského Starého Mesta Marek Čambal sa stal v piatok ráno obeťou násilného útoku. Utrpel otras mozgu, tržné rany na tvári a niekoľko ďalších zranení.

Podľa informácií denníka Pravda, 38-ročného Čambala napadli neďaleko nemocnice na Mickiewiczovej ulici dvaja muži. Prvý zaútočil obuškom, druhý na sledoval okolie. „Polícia prípad vyšetruje, ja zatiaľ nepoviem nič. Isté však je, že sa bojím o život svoj aj mojej rodiny,“ povedal Čambal.

Podľa krajskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej Čambala napadli v piatok v ranných hodinách na parkovisku na Sasinkovej ulici. Vyšetrovateľ už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví. Po páchateľovi polícia pátra.

Čambal sa stal obeťou útoku už v minulosti. Asi pred mesiacom mu niekto úmyselne podpálil auto. Zároveň pripúšťa, že napadnutie môže súvisieť s kauzou Seniorcentra na Podjavorinskej ulici. Jedným z motívov útoku môžu byť poslancove vlaňajšie odhalenia v staromestskom zariadení pre seniorov. Čambal sa pred časom angažoval v prípade zariadenia Seniorcentrum, ktorého zriaďovateľom je Miestny úrad Starého Mesta.

Bol členom poslaneckej skupiny, ktorá minulý rok v auguste urobila v domove, kde žije niekoľko desiatok zväčša nevládnych prestarnutých občanov, poslaneckú kontrolu. Pri nej poslanci zistili závažné nedostatky. Po kontrole podal Čambal aj fotodôkazy o tom, že opatrovatelia v zariadení klientov prebaľujú sotva dvakrát denne, dostatočne ich nepolohujú, nedávajú im piť či nerešpektujú predpísanú diétu. Za mesiac pobytu v Seniorcentre pritom klienti museli platiť najmenej 500, no niekedy až 800 eur. Jeho odhalenia potvrdili aj niekoľkí bývalí zamestnanci zariadenia, ktorí argumentovali, že do šetrenia na klientoch ich pod hrozbou krátenia osobných ohodnotení tlačí vedenie. Sám Čambal zdôrazňoval, že mu viacerých ťažko dehydrovaných pacientov priviezli na ošetrenie, uvádza denník Pravda.