Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Poslanci v Zlatých Moravciach rozdelili dotácie na kultúru a šport

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Mesto poskytovalo dotácie na projekty najviac vo výške 80 percent celkových oprávnených výdavkov projektu. Zvyšok si musí úspešný žiadateľ uhradiť sám.

Zlaté Moravce 12. júla (TASR) – Zlatomoravská radnica poskytne občianskym združeniam a športovým klubom viac ako 14.000 eur vo forme dotácií určených na rozvoj kultúry a športu. Financie schválili mestskí poslanci, ktorí rozhodli o podpore pre 23 žiadateľov.

Ako informoval magistrát, po zverejnení výzvy bolo na mestský úrad doručených 48 žiadostí o dotáciu. „Nie každému však bolo možné vyhovieť, pretože nie všetci spĺňali kritériá stanovené všeobecne záväzným nariadením a k dispozícii bola len určitá suma peňazí. Mesto poskytovalo dotácie na projekty najviac vo výške 80 percent celkových oprávnených výdavkov projektu. Zvyšok si musí úspešný žiadateľ uhradiť sám,“ upozornila radnica.

V oblasti rozvoja kultúry, osvetovej činnosti a záujmovej umeleckej činnosti vyčlenili poslanci na desať projektov 6700 eur. V rámci rozvoja telovýchovy a mládežníckeho športu bolo úspešných 13 uchádzačov, ktorí spolu získali 7400 eur.