Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Primátor Popradu nafúkal viac ako jedno promile alkoholu

Na snímke primátor Popradu Jozef Švagerko Foto: TASR/Oliver Ondráš

Polícia ho zastavila neďaleko cintorína na ceste v smere na Veľký Slavkov.

Poprad 16. augusta (TASR) – Popradský primátor Jozef Švagerko šoféroval dnes podvečer v Poprade osobné vozidlo pod vplyvom alkoholu. Pre TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. Polícia vodiča zastavila neďaleko cintorína na ceste v smere na Veľký Slavkov.

"Päťdesiatročnému vodičovi Škody Superb bolo v dychu zistené viac ako jedno promile alkoholu," uviedol Džobanik. Momentálne podľa jeho slov prebiehajú ďalšie procesné úkony.

Popradský primátor vysvetľoval problémy s alkoholom už aj v minulosti. V apríli 2016 počas zasadnutia mestského zastupiteľstva ho skupina poslancov vyzvala, aby zvážil svoje zotrvanie vo funkcii. Poslanci takto reagovali po tom, čo primátor nebol schopný doviesť do konca jedno z rokovaní mestskej rady. "Som človek z mäsa a kostí, som človek, ktorý robí chyby. Bez boja sa nevzdám. Bol som zvolený v demokratických voľbách. Budem sa zodpovedať občanom," povedal vtedy Švagerko. Doplnil, že na zasadnutí mestskej rady mal zdravotné problémy, spôsobené dlhým letom z Mexika. Počas mestského zastupiteľstva sa podrobil aj dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny.