Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Počas kontrolnej akcie zadržali muža, bol na neho európsky zatykač

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Litovčan na Mokrohájskej ulici v Bratislave vystúpil z auta a s podozrivým predmetom sa dal na útek.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Počas kontrolnej akcie v noci z pondelka (15. 10.) na utorok (16. 10.) zadržala polícia 30-ročného Litovčana, na ktorého je vydaný európsky zatykač. Polícia voči mužovi vzniesla obvinenie z krádeže. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Kontrolu vozidiel polícia realizovala v súvislosti s nárastom počtu krádeží áut značky Toyota v Bratislavskom kraji.

Krátko pred druhou hodinou v utorok ráno sa policajná hliadka rozhodla zastaviť auto značky Toyota. Okrem toho, že bola kontrolná akcia polície zameraná práve na tento typ áut, malo vozidlo podľa Mihalíkovej zapnuté denné svietenie. Policajti sa preto rozhodli vodiča zastaviť a skontrolovať, na výzvy však nereagoval. Hovorkyňa informovala, že muž na Mokrohájskej ulici vystúpil z auta a s podozrivým predmetom sa dal na útek. "Policajti z obavy, že je muž ozbrojený, použili jeden varovný výstrel do vzduchu," doplnila. Policajti muža zadržali a eskortovali na príslušné oddelenie. Obvinený sa nachádza v cele policajného zaistenia a hrozí mu väzobný trest na tri až desať rokov.



Kriminálna polícia podľa Mihalíkovej realizuje podobné kontroly od septembra tohto roka a zameriavajú sa na kontrolu áut značky Toyota typu SUV. Podľa hovorkyne sú kontrolné akcie jedným z opatrení na zamedzenie prípadov krádeží tohto typu áut, ktorých počet v poslednom období stúpol.