Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zadržali a obvinili muža, ktorý nahlásil bombu v hoteli

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Svoje konanie vysvetlil tým, že bol opitý a nevie prečo to spravil. Policajti mu v dychu namerali 0,81 promile alkoholu. V prípade preukázania viny mu hrozí až päť rokov väzenia.

Nové Mesto nad Váhom 21. februára (TASR) – Kriminalisti z Nového Mesta nad Váhom obvinili z prečinu šírenia poplašnej správy 29-ročného muža z Brezovej pod Bradlom. Ten nahlásil na políciu uloženie bomby v hoteli v Novom Meste nad Váhom.

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, vo štvrtok (15.2.) a v pondelok (19.2.) nahlásil neznámy páchateľ mailom uloženie bomby na Okresnom úrade v Novom Meste nad Váhom. Policajti úrad evakuovali a objekt prehľadali, bombu však nenašli. Po páchateľovi polícia pátra.

K poslednému prípadu došlo 19. februára v noci, keď obvinený nahlásil na tiesňovú linku 155 umiestnenie bomby v hoteli Javorina v Novom Meste nad Váhom. Neskoro v noci evakuovali desiatky ľudí ubytovaných v hoteli, vrátane zamestnancov. Počas prehliadky hotela aj s pomocou špeciálne vycvičeného psa policajti výbušninu nenašli.

„Policajti zistili, že obvinený volal z telefónu, ktorý je registrovaný na 49-ročnú ženu, prechodne žijúcu v Dubnici nad Váhom. Majiteľku telefónu a aj muža, ktorý nahlásil bombu, vypátrali o 22.30 hodine, obaja boli ubytovaní v hoteli Javorina. Mužovi obmedzili osobnú slobodu, ku skutkom sa priznal,“ uviedla Antalová.

Obvinený sa podľa nej so ženou zoznámil na sociálnej sieti. Stretli sa v hoteli a muž požiadal svoju novú známosť, aby mu požičala telefón. Následne vyšiel z izby a zavolal na tiesňovú linku, že v hoteli je bomba. Svoje konanie vysvetlil tým, že bol opitý a nevie, prečo to spravil. Policajti mu v dychu namerali 0,81 promile alkoholu. V prípade preukázania viny mu hrozí až päť rokov väzenia.