Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia stále vyšetruje prípady operácií na klinike v Bratislave

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Načierno ich tam mal robiť Yassine Ghazi Abou Ghoneim. Bratislavský samosprávny kraj sa však domnieva, že zákroky vykonávalo viacero lekárov.

Bratislava 8. januára (TASR) – Polícia sa stále zaoberá prípadom bratislavskej nelegálnej kliniky plastickej chirurgie Adelais Clinique, vyšetrovanie ešte neukončila. Pre TASR to uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

„Vo vyšetrovaní naďalej pokračujeme, vykonávajú sa procesné úkony,“ povedala Mihalíková pre TASR. Polícia v prípade už vzniesla obvinenie, a to voči 41-ročnému mužovi pre trestný čin poškodenia zdravia.

Podľa rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR mala klinika taktiež zaplatiť pokutu vo výške 22.000 eur za fungovanie bez potrebných povolení. O výške sankcie v apríli minulého roka rozhodol Úrad Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Klinika sa však voči tomu odvolala a konečné rozhodnutie vydal práve rezort zdravotníctva.

Pokuta je výsledkom správneho konania, ktoré voči zariadeniu viedol Úrad BSK. Lekári v ňom mali vykonávať plastické operácie. Načierno ich tam mal robiť Yassine Ghazi Abou Ghoneim. BSK sa však domnieva, že zákroky vykonávalo viacero lekárov.

Pacienti, ktorí sa na operácie v klinike sťažovali, "mali poškodené zdravie", poukázal Úrad BSK. Bolestivé komplikácie hlásili napríklad po operácii prsníkov, aplikovaní kyseliny hyalurónovej či pri operácii kŕčových žíl.