Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Po streľbe v bare v Hurbanove ostali dvaja mŕtvi

Foto: Facebook Polícia Slovenskej Republiky.

Opitý 61-ročný muž začal strieľať po čašníčke a jej priateľovi z pomsty, že ho majiteľ baru vykázal z podniku.

Bratislava/Hurbanovo 8. decembra (TASR) – V jednom z barov v Hurbanove sa v piatok približne polhodinu po polnoci odohrala tragédia, po ktorej ostali dvaja mŕtvi a jedna ťažko zranená osoba. Opitý 61-ročný muž začal strieľať po čašníčke a jej priateľovi po tom, čo ho majiteľ baru vykázal z podniku. Polícia o podrobnostiach informuje na sociálnej sieti.



Potom, čo opitý muž musel opustiť bar, sa presunul do iného podniku. Odtiaľ odišiel pravdepodobne taxíkom domov do blízkej obce a vzal si dve zo šiestich zbraní, ktoré mal ako poľovník v legálnej držbe. So zbraňami nastúpil do auta, s ktorým zakrátko havaroval. "Pred obcou zišiel z cesty a do baru prišiel pešo. Hneď po príchode pravdepodobne zbraňou ohrozoval 21-ročnú čašníčku, pričom ju postrelil. Na jej obranu sa postavil jej 29-ročný priateľ, ktorého strieľajúci zákazník postrelil dlhou zbraňou do nohy a potom mu druhou krátkou zbraňou spôsobil smrteľné zranenia hlavy," povedala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Podľa Čuhákovej si muž po čine pravdepodobne sám jednou zo zbraní spôsobil strelné poranenie hlavy, ktorému na mieste podľahol.

Zranenú ženu previezli do Univerzitnej nemocnice v Bratislave (UNB), kde ju podľa slov hovorkyne UNB Evy Kliskej priviezli s jednostrelným poranením hrudníka. "V súčasnosti je jej stav stabilizovaný a je mimo ohrozenia života. Nebola operovaná," povedala Kliská.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy a obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. "Na mieste činu doteraz prebiehajú neodkladné procesné úkony," dodala nitrianska krajská policajná hovorkyňa.

Ako ďalej polícia informuje na sociálnej sieti, muž bol držiteľom zbrojného preukazu viac ako 25 rokov za splnenia všetkých zákonných podmienok a počas držby zbraní sa nedopustil žiadneho trestného činu ani priestupku.