Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia pátra po zlodejovi platobnej karty. Spoznávate túto ženu?

Polícia má v súvislosti s vyšetrovaním prípadu fotografie, ako aj kamerový záznam ženy vo veku približne 25 až 35 rokov, ktorá tento výber uskutočnila. Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Polícia prosí občanov, ktorí by mali poznatky k totožnosti osôb na snímke, aby to oznámili priamo vyšetrovateľovi.

Banská Bystrica 26. júna (TASR) - Polícia v Banskej Bystrici pátra po páchateľovi krádeže peňaženky s finančnou hotovosťou, osobnými dokladmi a bankomatovou kartou. Všetky tieto veci mal v máji ukradnúť 58-ročnému Banskobystričanovi počas nakupovania v obchodnom dome na Ulici 29. augusta v Banskej Bystrici z kapsičky, prevesenej na pleci.

"Podľa zistených informácií bol krátko po krádeži s ukradnutou bankomatovou kartou uskutočnený neoprávnený výber z bankomatu," uviedla pre TASR banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Polícia má v súvislosti s vyšetrovaním prípadu fotografie, ako aj kamerový záznam ženy vo veku približne 25 až 35 rokov, ktorá tento výber uskutočnila.

Polícia prosí občanov, ktorí by mali poznatky k totožnosti osôb na snímke, aby to oznámili priamo vyšetrovateľovi na telefónnom čísle: +421 96160 3351 alebo +421 96160 3667.

Ďalej odporúča občanom, u ktorých sa používanie platobných kariet stalo bežnou praxou, nosiť ju oddelene od osobných dokladov. "Mimoriadne nebezpečné je zapísať si PIN na papierik a nosiť ho v blízkosti platobnej karty," zdôrazňuje hovorkyňa. Najbezpečnejšie je si PIN zapamätať, pokiaľ ho zabudnete, požiadajte svoju banku o jeho opätovné vytlačenie.

Pri strate alebo krádeži bankomatovej karty je potrebné kartu ihneď zablokovať v peňažnom ústave, ktorý ju vydal a nahlásiť polícii najlepšie v mieste, kde ku strate alebo krádeži došlo alebo na linku 158.