Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia odvolala pátranie po zoologičke, ktorá sa stratila pri venčení

Na snímke policajti a hasiči na mieste nálezu tela neznámej ženy počas pátrania v lokalite Devínske jazero v Bratislave 17. januára 2018. Foto: TASR - Michal Svítok

Polícia a hasiči hľadali nezvestnú Bratislavčanku v okolí Devínskeho jazera viac ako týždeň.

Bratislava 18. januára (TASR) - Pátranie po 45-ročnej Miroslave Sojákovej z Bratislavy, ktorá bola nezvestná od 5. januára 2018 odvolali. Vo štvrtok to oznámila polícia, ktorej sa podarilo identifikovať bezvládne ženské telo nájdené v stredu (17.1.) dopoludnia v lokalite Devínskeho jazera.

"Menovanú v priebehu stredajšieho dopoludnia našli v Devínskom jazere mŕtvu," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Telo objavil žilinský služobný pes Heidi, priblížila polícia na sociálnej sieti. "Už po nasadnutí do člna Heidi začala štekotom signalizovať stopu, ktorá sa, bohužiaľ, o pár desiatok metrov potvrdila," priblížila.

Polícia a hasiči hľadali nezvestnú Bratislavčanku v okolí Devínskeho jazera viac ako týždeň po tom, čo sa stratila pri venčení psov. Nález tela oznámila v stredu na sociálnej sieti.



"Ohliadajúci lekár na mieste nevylúčil ani nepotvrdil cudzie zavinenie a za účelom zistenia presnej príčiny smrti ženy odporučil vykonať pitvu,"
doplnila Mihalíková. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Miroslavu Sojákovú videli naposledy v piatok (5.1.) podvečer v Bratislave a ešte o 20.30 h komunikovala prostredníctvom SMS z neznámeho miesta. Odvtedy bola nezvestná. Podľa medializovaných informácií sa mala stratiť počas venčenia psov v okolí Devínskeho jazera. Záchranári pri pátraní našli jej mobilný telefón, kabelku aj peňaženku.