Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Dvaja opití vodiči autobusu za jediný deň, hrozí im väzenie

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Prešovský kraj

Po vykonaní procesných úkonov voči vodičom vzniesli obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Levoča 30. apríla (TASR/TERAZ.SK) - Polícia na Slovensku chytila v priebehu jedného dňa dvoch opitých vodičov autobusu. Obvinila ich z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo im hrozí väzenie.

V prvom prípade polícia obvinila vodiča autobusu, ktorý pri výkone služby v Levoči nafúkal viac ako promile. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že 53-ročného muža zastavila hliadka v pondelok (29. 4.) v skorých ranných hodinách na ulici Železničný riadok v rámci celokrajskej kontroly.

"Vykonanou dychovou skúškou u tohto vodiča bolo preukázané, že vykonával svoje povolanie pod vplyvom alkoholu. Výsledok dychovej skúšky dosiahol 1,15 promile,"
uviedla Ligdayová. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade vodiča zadržal a ten bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vykonaní procesných úkonov voči nemu vzniesli obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ak sa jeho vina preukáže, podľa zákona mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

V druhom prípade policajti z Nového Mesta nad Váhom obvinili 51-ročného vodiča autobusu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Šoféroval pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Hliadka zo Starej Turej podrobila vodiča autobusu značky Iveco dychovej skúške na autobusovej zastávke v obci Vaďovce v okrese Nové Mesto nad Váhom. V dychu mu namerali 1,40 promile alkoholu.

Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Keďže viedol vozidlo ako vodič hromadnej dopravy, hrozí mu trest odňatia slobody až na päť rokov.