Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Ignoroval zákaz: Opitý mladík zo Senca šoféroval bez vodičáku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Policajná hliadka spozorovala v obci Čataj vozidlo, ktoré prechádzalo z jedného jazdného pruhu do druhého.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Polícia zadržala v Čataji v okrese Senec 24-ročného muža, ktorý si sadol za volant aj napriek uloženému zákazu viesť motorové vozidlá. Navyše šoféroval pod vplyvom alkoholu. Obvinenému mladíkovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na dva roky. TASR informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Policajná hliadka spozorovala Škodu Felicia vedenú Marekom H. z okresu Senec v pondelok (9.10.) okolo 14.30 h, kedy prechádzal v Čataji z jedného jazdného pruhu do druhého. Policajti vozidlo preto zastavili a vodiča podrobili kontrole, priblížila.

Mladíkovi v rámci dychovej skúšky namerali 1,49 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,10 promile. Opakovaná dychová skúška ukázala ešte vyššiu hodnotu - 1,68 mg/l (3,5 promile). "Lustráciou v policajných evidenciách bolo zároveň preukázané, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá," uviedla Slamková.

Policajti muža eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov ho umiestnili do cely policajného zaistenia. Prípad sa realizuje v tzv. super rýchlom konaní.