Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia obvinila dvoch Prešovčanov z drogovej trestnej činnosti

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

Pri prehliadke priestorov a pozemkov v garážovej autodielni na pozemku rodinného domu zaistili plastovú dózu s nápisom a s obsahom zelenej sušiny.

Prešov 17. augusta (TASR) - Prešovský krajský vyšetrovateľ obvinil vo štvrtok (16.8.) z drogovej trestnej činnosti dvoch Prešovčanov vo veku 37 a 36 rokov. Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že voči staršiemu z mužov vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

„Minimálne od februára 2018 až doposiaľ si mal obvinený na rôznych miestach v Prešove a v rôznych časových intervaloch kupovať omamné a psychotropné látky, predovšetkým metamfetamín. Tie mal prechovávať sčasti pre vlastnú potrebu a konzumáciu a sčasti ich sám za odplatu distribuoval ďalej. Za taký čin pritom už bol odsúdený rozsudkom Okresného súdu v Poprade z júla 2015,“ objasnil hovorca. Voči mladšiemu mužovi vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Druhý obvinený si ich mal kupovať od doposiaľ neidentifikovanej osoby z Košíc, ale aj inde.

„Pri prehliadke priestorov a pozemkov, ktorú polícia vykonala v stredu (15.8.), bola okrem iného v garážovej autodielni na pozemku rodinného domu na Ulici Československých letcov v Ľuboticiach, okres Prešov, zaistená plastová dóza s nápisom a s obsahom zelenej sušiny. Okrem toho sa tam našla plastová tuba oblepená čiernou páskou so žltým vrchnákom so šiestimi kusmi PET vrecúšok s obsahom bielej kryštalickej látky,“ upozornil Džobanik s tým, že kriminalistickým skúmaním polícia zistila v plastovej dóze prítomnosť účinnej látky THC z rastliny konope s celkovou hmotnosťou viac ako šesť gramov. Z takého množstva by bolo možné pripraviť minimálne 31 bežných jednotlivých dávok drogy. V šiestich vrecúškach objavili prítomnosť účinnej látky metamfetamínu s prímesou metylsulfonylmetánu s celkovou hmotnosťou takmer 3,3 gramu, z čoho by sa dalo vyrobiť minimálne 34 bežných jednotlivých dávok drogy.

„Vyšetrovateľ oboch obvinených umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny hrozí staršiemu z obvinených trest odňatia slobody na desať až 15 rokov a mladšiemu z obvinených na tri až desať rokov,“ priblížil Džobanik.