Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

OTRASNÝ PRÍPAD: Z aljašského malamuta vyškvarili masť na priedušky

Na ilustračnej snímke aljašský malamut. Foto: Wikipedia

Sabinovskí policajti vyriešili prípad strateného psa.

Uzovce 13. februára (TASR/Teraz.sk) - Sabinovskí policajti v spolupráci s prešovskými kriminalistami objasnili krádež psa plemena aljašský malamut zo začiatku tohto roka. Z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva polícia obvinila štyroch mužov vo veku 25 – 49 rokov z obce Jarovnice – Močidľany v okrese Sabinov.

Ako informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, obvinená štvorica prechádzala v noci z 3. na 4. januára osobným autom cez obec Uzovce, okres Sabinov. Na kraji cesty pri zastávke údajne spozorovali psa, ktorého mali privolať a naložiť do auta. Išlo o 11-ročnú fenu rasy Aljašský malamut, ktorá patrila majiteľovi jedného z rodinných domov v Uzovciach.

Nasledujúci deň sa obvinení mali dohodnúť, že psa predajú. Podľa zistení polície ho naložili do auta a odišli do Chminianskych Jakubovian v okrese Prešov. Tu ho mali predať jednému z miestnych mužov za 20 eur, ktorý ho dal svojej sestre. Žena dala psa o pár dní neskôr usmrtiť kvôli masti, pretože tu domáci veria, že má liečivé účinky na priedušky. Hodnota odcudzeného psa bola vyčíslená na 500 eur.