Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Muž v bardejovskom okrese jazdil v protismere, fúkať odmietol

Ilustračné foto. Foto: TASR KR PZ v Prešove

V rovnaký deň a takmer v rovnakom čase aj 58-ročná žena z Bardejova ako vodička viedla osobné vozidlo po miestnej komunikácii v obci Beloveža.

Bardejov 16. augusta (TASR) – Polícia v Bardejove rieši dva prípady vodičov, u ktorých nebola ich jazda v poriadku. V jednom prípade muž odmietol vykonanie dychovej skúšky, v druhom vodička nafúkala viac ako 2,3 promile. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

V sobotu večer 56-ročný vodič z obce Lukov s osobným motorovým vozidlom jazdil po ceste od obce Kľušov v smere na Kľušovskú Zábavu. Pre bezdôvodnú jazdu v protismere ho zastavila a skontrolovala policajná hliadka.

„Bez udania dôvodu sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Bol zadržaný, obmedzený na osobnej slobode a po vykonaní potrebných procesných úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Neskôr bol vodič obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Ligdayová.

V rovnaký deň a takmer v rovnakom čase aj 58-ročná žena z Bardejova ako vodička viedla osobné vozidlo po miestnej komunikácii v obci Beloveža.

„Keďže počas jazdy nedala znamenie o zmene smeru jazdy, bola políciou zastavená a podrobená kontrole. Dychová skúška u nej dosiahla viac ako 2,3 promile. Aj táto vodička skončila v cele policajného zaistenia a bolo jej vznesené obvinenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala Ligdayová.