Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

BABRÁCI: V Senici chceli ukradnúť 13 áut, no nenaštartovali ani jedno

Dvaja muži vo veku 18 a 22 rokov sa boli zabávať v Senici. Nadránom si chceli ukradnúť auto, ktorým by sa prepravili späť domov do Štefanova - a tam by ho predali.Viac ako TRI HODINY sa pokúšali naštartovať (roztlačiť!) akékoľvek auto, ktoré im prišlo pod ruky. Spájali kábliky hlava nehlava inšpirovaní americkým seriálom MacGyver. Foto: facebook PZSR

Vyčíňanie mladíkov nahlásili na políciu občania a vďaka spolupráce s nimi ich policajná hliadka mohla zadržať a zabrániť tak poškodzovaniu ďalších áut.

Senica 28. novembra (TASR) - Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Senici zadržali dvoch mužov, ktorí sa pokúsili o krádež 13 áut. Mladíci vo veku 18 a 22 rokov z obce Štefanov sa boli počas uplynulého víkendu v Senici zabávať. V nedeľu (26.11.) nadránom sa dohodli, že si ukradnú auto, ktorým sa presunú do Štefanova a následne ho predajú.

"V čase od 05.00 do 08.30 h sa na uliciach Hviezdoslavova, Továrenská a Dlhá dostali až do 13 zaparkovaných áut. Niektoré neboli uzamknuté, do niektorých sa vlámali tak, že rozbili sklá. Po vniknutí do áut odstránili plastový kryt na spínacej skrinke a pokúsili sa ich naštartovať spojením rôznych káblov. Niektoré sa pokúsili roztlačiť, no žiadne z poškodených áut sa im naštartovať nepodarilo," informovala v utorok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Vyčíňanie mladíkov nahlásili na políciu občania a vďaka spolupráce s nimi ich policajná hliadka mohla zadržať a zabrániť tak poškodzovaniu ďalších áut. Následne ich vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície okresného riaditeľstva polície v Senici obvinil zo zločinu krádeže v štádiu pokusu a spracoval podnet na ich väzobné stíhanie. "V prípade uznania viny im hrozí odňatie slobody na tri až desať rokov," dodala hovorkyňa.