Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Policajti zastavili vodiča pre dopravný priestupok, objavili drogy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Toxikologické vyšetrenie vodiča na zistenie prítomnosti požitia omamných a psychotropných látok potvrdilo prítomnosť cannabisu.

Šaľa 15. marca (TASR) - Policajti nitrianskej pohotovostnej motorizovanej jednotky zadržali 39-ročného vodiča, ktorý jazdil pod vplyvom drog. Policajti ho zastavili počas nočnej služby v Šali, dôvodom bol dopravný priestupok, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Policajti spozorovali vozidlo Opel Astra, ktorého vodič nedal znamenie o zmene smeru jazdy. Vozidlo zastavili a vodiča skontrolovali. Ten sa počas kontroly správal nervózne, z vozidla bolo cítiť zápach charakteristický pre marihuanu. Muž následne vydal hliadke plastovú uzatvárateľnú fľašku s obsahom zelenej sušenej rastliny.

Toxikologické vyšetrenie vodiča na zistenie prítomnosti požitia omamných a psychotropných látok potvrdilo prítomnosť cannabisu. Policajti obmedzili muža na osobnej slobode a zadržali mu vodičský preukaz. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.