Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Poliaka, ktorý svojou jazdou ohrozoval iných, stíhajú väzobne

Zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinila košická polícia 41-ročného Poliaka, stíhaný je väzobne. Dôvodom je jeho jazda, ktorou podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenky Ivanovej ohrozoval iných. Foto: TASR - KR PZ v Košiciach

Obvinený muž unikal hliadkam prešovskej pohotovostnej motorizovanej jednotky po diaľnici z Prešova smerom na mesto Košice.

Košice 14. novembra (TASR) - Zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinila košická polícia 41-ročného Poliaka, stíhaný je väzobne. Dôvodom je jeho jazda, ktorou podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenky Ivanovej ohrozoval iných. Stať sa to malo v nedeľu (11. 11.) v obedňajších hodinách.

„Obvinený muž unikal hliadkam prešovskej pohotovostnej motorizovanej jednotky po diaľnici z Prešova smerom na mesto Košice. Na výzvy na zastavenie vozidla prostredníctvom svetelného výstražného zariadenia s označením Stop, zvukového zariadenia ani megafónu nereagoval a svojou rýchlou a bezohľadnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky,“ uviedla Ivanová.

Podľa jej slov bol v úseku diaľnice pri výjazde od krematória v Košiciach hliadkami pohotovostnej motorizovanej jednotky Prešov pribrzďovaním a zovretím autami vyzvaný, aby zastavil. „To neurobil a úmyselne strhol volant vľavo priamo do služobného cestného vozidla,“ spresnila s tým, že tak so svojím autom použil násilie v úmysle pôsobiť na výkon právomoci verejného činiteľa.

V prípade dokázania viny hrozí vodičovi trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov.