Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Poliak sa prevrátil s kamiónom, v dychu mal 2,77 promile alkoholu

Pri obci Svrčinovec v okrese Čadca sa v piatok 22. novembra 2013 podvečer prevrátil poľský kamión. Vodičovi v dychu namerali 2,77 promile alkoholu. Foto: TASR/KR PZ Žilina

Pri prechádzaní miernej ľavotočivej zákruty vyšiel vpravo mimo cesty, kde sa s jazdnou súpravou prevrátil na pravý bok.

Svrčinovec 23. novembra (TASR) – Pri obci Svrčinovec v okrese Čadca sa v piatok (22.11.) podvečer prevrátil poľský kamión. Jeho vodičovi namerali v dychu 2,77 promile alkoholu. Informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

K nehode došlo na ceste I/11. "Štyridsaťpäťročný vodič z Poľska riadil nákladné motorové vozidlo zn. Mercedes s prívesom v smere od Českej republiky, na obec Svrčinovec. Pri prechádzaní miernej ľavotočivej zákruty z doposiaľ presne nezistených príčin vyšiel vpravo mimo cesty, kde sa s jazdnou súpravou prevrátil na pravý bok. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 15.650 eur," priblížil Moravčík.

Ako dodal, vodič sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,33 mg/l (2,77 promile) alkoholu v dychu. Policajti ho zadržali a predviedli na policajný útvar, je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Po vytriezvení vykoná polícia ďalšie procesné úkony. Ďalšie okolnosti udalosti sú predmetom vyšetrovania.