Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Počas víkendu čaká na návštevníkov kaštieľa v Betliari piknik

Kaštieľ Betliar. Foto: TASR/František Iván

Na lúke pred kaštieľom bude znieť cigánska hudba v podaní kapely Classic Gipsy Music. O zábavu pre deti sa postará divadlo Theátrum s detským muzikálom Pesničkál.

Betliar 9. júla (TASR) – Tradičný piknik na anglickom trávniku podľa vzoru niekdajších aristokratických zvykov je jedným z podujatí, ktoré si na začiatok prázdnin pripravilo Múzeum Betliar (MB) v Rožňavskom okrese. Koná sa v sobotu 14. júla od 14.00 h.

„Na lúke pred kaštieľom bude znieť cigánska hudba v podaní kapely Classic Gipsy Music. O zábavu pre deti sa postará divadlo Theátrum s detským muzikálom "Pesničkál" a pre najmenších budú pripravené aj kostýmy na fotografovanie. Podávať sa budú šľachtické piknikové pochúťky a rôzne špeciality z regiónu,“ priblížila kultúrno-propagačná manažérka MB Judita Krajčiová, podľa ktorej v múzeu tradíciu piknikov obnovili pred štyrmi rokmi.

Dodala, že rovnako ako počas predchádzajúcich rokov, aj teraz sú vítaní účastníci v historických kostýmoch. „Návštevníci, ktorí prídu oblečení podľa dobovej módy, môžu absolvovať prehliadku kaštieľa a výstavy Sudán 1911 – Andrássyovci vo svete, svet v Betliari, zdarma,“ avizovala Krajčiová.