Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Cez tretiu vlnu sa v Univerzitnej nemocnici Bratislava narodilo 1926 d

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Medzi rodičkami bolo 31 žien s ochorením COVID-19, z nich 19 rodilo sekciou a 12 prirodzene.

Bratislava 2. decembra (TASR) - V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) sa počas tretej vlny pandémie nového koronavírusu zatiaľ narodilo 1926 detí. Podľa štatistík nemocnice bolo zhruba 40 percent z rodičiek plne zaočkovaných. Podľa prednostu II. gynekologicko-pôrodníckej kliniky Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a UNB v Ružinove Jozefa Záhumenského neboli zistené žiadne zvýšené riziká tehotenských komplikácií v súvislosti s očkovaním.

"V súčasnej dobe máme dôkazy, že riziká spojené s očkovaním tehotných žien sú minimálne, respektíve neboli dokázané žiadne zvýšené riziká špecifických tehotenských komplikácií na rozdiel od prekonanej infekcie COVID-19 u tehotných," uviedol.

Medzi rodičkami bolo 31 žien s ochorením COVID-19, z nich 19 rodilo sekciou a 12 prirodzene. "Naše pôrodnice sú k dispozícii všetkým rodičkám bez ohľadu na to či budúca mamička má alebo nemá ochorenie COVID-19," uviedol riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava Roland Schaller s tým, že nemocnica sa snaží na všetkých pracoviskách pôrodníc zachovať štandardný režim a poskytnúť budúcim mamičkám čo najväčší komfort.

UNB pripomína, že aj naďalej je počas pôrodu povolená prítomnosť sprievodnej osoby. Musí sa však preukázať negatívnym výsledkom testu. Podrobnosti nájdu návštevníci na webovej stránke nemocnice.