Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Na diaľnici D1 nabúral do zvodidiel: Zranil sa vodič osobného auta

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Vodiča po poskytnutí prvotnej zdravotnej starostlivosti previezli záchranári na ďalšie ošetrenie do nemocnice.

Beluša 19. apríla (TASR) - Zranenie vodiča osobného auta si vo štvrtok (18. 4.) vyžiadala dopravná nehoda na diaľnici D1 pri Beluši v okrese Púchov. Pri udalosti zasahovali štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s dvoma vozidlami. TASR o tom v piatok informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Vozidlo zostalo po náraze do zvodidiel deliacich diaľnicu od príjazdu k odpočívadlu stáť v ľavom jazdnom pruhu. V mieste nárazu zostal vytrhnutý motor, pričom z vozidla aj motora vytekali prevádzkové kvapaliny," opísal Petrík.

Zranený vodič sa podľa neho nachádzal vo vozidle okoloidúcej sanitky záchrannej zdravotnej služby v starostlivosti zdravotníkov, ktorí mu poskytovali predlekársku prvú pomoc a ošetrenie. Diaľnica D1 bola v danom úseku v dôsledku dopravnej nehody neprejazdná.

"Zasahujúci príslušníci HaZZ zabezpečili miesto dopravnej nehody a na havarovanom automobile vykonali protipožiarne opatrenia. Súčasne zamedzili ďalšiemu úniku pohonných látok a už vytečené kvapaliny zachytili pomocou absorpčnej látky," priblížil Petrík.

Vodiča po poskytnutí prvotnej zdravotnej starostlivosti previezli záchranári na ďalšie ošetrenie do nemocnice.