Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

V okrese Galanta zabezpečujú pitnú vodu príslušníci HaZZ

Na snímke chladenie objektov bývalého poľnohospodárskeho družstva v Kráľovom Brode z dôvodu možného uhynutia hydiny vplyvom vysokých teplôt. Foto: TASR/KZ HaZZ v Trnave

Včera (17.6.) večer došlo v troch obciach k odstaveniu pitnej vody.

Galanta 18. júna (TASR) - V okrese Galanta došlo v pondelok (17.6.) večer v troch obciach k odstaveniu pitnej vody. Z tohto dôvodu zabezpečujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) prostredníctvom kyvadlovej dopravy v Kráľovom Brode, Trsticiach a Dolnom Chotári dodávku pitnej vody.

Na jej zásobovaní sa budú podieľať až do odvolania aj hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách. TASR informovala Silvia Jančovičová z komunikačného a organizačného oddelenia Prezídia HaZZ.

"V okrese je vyhlásená mimoriadna situácia. Obyvatelia majú dostatok pitnej vody, napriek horúčave nebezpečenstvo nehrozí, všetko je zabezpečené," povedal starosta obce Trstice František Juhos s tým, že o 11.00 h zasadal krízový štáb, príčiny odstávky nie sú známe. "Už v pondelok večer mala byť porucha odstránená. Dnes ráno som opätovne telefonoval do vodárenskej spoločnosti, informovali ma, že voda bude tiecť o 10.00 h. Zatiaľ tomu tak nie je," konštatoval.