Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Záhorím prejdú historické vozidlá už po tridsiatykrát

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Edmund Örzsik

Okrem samotných historických vozidiel čaká na návštevníkov Petrovej Vsi viacero atrakcií.

Petrova Ves 16. mája (TASR) – V Petrovej Vsi v okrese Skalica zorganizujú jubilejný 30. ročník Záhoráckej Veterán Rallye, ktorý je zároveň Memoriálom Jána Vépyho. TASR informoval starosta obce Štefan Beňa.

Slávnostné otvorenie podujatia, na ktorom sa tradične stretáva približne polstovka historických vozidiel, sa uskutoční v obci Petrova Ves v sobotu 19. mája o 10.00 h. Po slávnostnom privítaní odštartuje rallye na trase Unín, Radimov, Holíč, Skalica, Kopčany, Gbely a Petrova Ves. "V Skalici na námestí bude zastávka s programom, kde účastníci rallye pozdravia obyvateľov mesta. Ďalšia zastávka s programom bude v Kopčanoch v žrebčíne, kde bude návšteva múzea Kopčianskeho žrebčína," uviedol starosta. Slávnostné vyhodnotenie sa uskutoční v Petrovej Vsi približne o 15.00 h.

Okrem samotných historických vozidiel čaká na návštevníkov Petrovej Vsi viacero atrakcií. "Pre verejnosť bude pripravená výstava výtvarných prác a starožitností a posedieť si budú môcť pri hudobnej produkcii Igora Kubinu. Na svoje si prídu aj deti, pre ktoré bude k dispozícii lunapark, maľovanie na tvár, ale aj rodeo na býkovi," doplnil Beňa.

Súčasťou Záhoráckej Veterán Rallye je aj Svätodušný jarmok a sprievodné akcie od piatka 18. mája do nedele 20. mája.