Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Partizánskom pomáhali školáci vysádzať dreviny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Stromy sadia zamestnanci mesta a druháčikovia zo všetkých základných škôl, pričom na každý stromček ide menovka s menom dieťaťa alebo detí, ktorí stromček zasadili.

Partizánske 2. decembra (TASR)- Na území Partizánskeho pribudli v uplynulom období desiatky drevín. Projektom pod názvom Môj stromček druháčik sa miestna samospráva snaží prinavrátiť zeleň do mesta, so sadením stromov a kríkov pomáhali mestským zamestnancom druháci z miestnych základných škôl (ZŠ).

"V nedávnom čase, respektíve v ostatných týždňoch sme vysadili viac ako 200 stromov a kríkov. Cieľom bolo zvýšiť interakciu medzi deťmi - druháčikmi a našimi zamestnancami, ktorí sadia nové stromčeky a nové kríky," povedal pre TASR primátor Jozef Božik.

Samospráva tým chce podľa neho zase rozšíriť zeleň v rámci mesta a opäť Partizánske priblížiť k tej charakteristike, ktorá bola preň typická, že bolo mestom zelene. "Zároveň som sa vrátil do svojich detských čias. Kedysi pred 35 rokmi, keď som bol druhákom, tak som tiež so svojím otcom dostal stromček, ktorí sme vtedy zasadili. Vtedy to nebolo také organizované, stromčeky sa rozdávali jednotlivým druháčikom. My sme si s otcom našli miesto, kde sme stromček zasadili," spomenul s tým, že jeho strom je dnes mohutný a zdravý, pravdou však podľa neho je, že viacero iných drevín padlo za obeť tomu, že boli zasadené na zlých miestach.

"Stromy sadia zamestnanci mesta a druháčikovia zo všetkých základných škôl, pričom na každý stromček ide menovka s menom dieťaťa alebo detí, ktorí stromček zasadili. Ako budú rásť deti, budú rásť i stromy," priblížil primátor.

Každá z 11 miestnych ZŠ tiež dostala od mesta jeden ihličnan v kvetináči, ktorí si školáci na vianočné sviatky vyzdobia. Na jar tieto stromy rovnako zasadia na území mesta. "Chceme, aby otázka životného prostredia, environmentalistiky bola takisto nosným pilierom realizácie verejnej politiky v podaní samosprávy mesta Partizánske," skonštatoval Božik.