Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Pacienti hospitalizovaní v bratislavskej UNB neprejavili záujem voliť

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

V prvom kole prejavilo záujem voliť 80 pacientov UNB. Oprávnení boli však na to iba tí, ktorých trvalé bydlisko patrí do rovnakého volebného okrsku, ako je sídlo nemocnice.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Hospitalizovaní pacienti v zariadeniach Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) dnes vo voľbách do VÚC nehlasovali. Podľa hovorkyne UNB pacienti o voľby prostredníctvom prenosnej volebnej urny neprejavili záujem.

"Po nízkom záujme pacientov v prvom kole volieb nemocnica nemá vedomosť o tom, že by dnes naši pacienti volili do prenosných urien," uviedla pre TASR hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

V prvom kole prejavilo záujem voliť 80 pacientov UNB. Oprávnení boli však na to iba tí, ktorých trvalé bydlisko patrí do rovnakého volebného okrsku, ako je sídlo nemocnice. Pacienti, ktorí bývajú na ulici patriacej do iného volebného okrsku ako je ulica, na ktorej sa nachádza nemocnica, právo voliť nemali. Okrsková volebná komisia totiž nesmie s prenosnou volebnou urnou prekročiť hranice svojho okrsku. Rovnaká podmienka platí aj v druhom kole volieb. Voliť prostredníctvom prenosného voličského preukazu v týchto voľbách nie je možné.