Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Obyvatelia Galanty môžu podávať návrhy na ocenenia mesta za rok 2023

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Návrhy sa môžu týkať oblastí vzdelávania, vedy a techniky, umenia a kultúry, zdravotníctva, verejno-prospešných prác či ochrany životného prostredia.

Galanta 4. februára (TASR) - Galanta chce aj v tomto roku Cenou mesta, Cenou primátora a ďakovným listom poďakovať svojim obyvateľom a rodákom, ktorí za uplynulých dvanásť mesiacov prispeli k jej reprezentácii alebo dosiahli významné výsledky v pracovnej, študijnej či športovej oblasti. Návrhy na ocenenia za rok 2023 môžu Galanťania podávať ešte počas nadchádzajúceho týždňa do 8. februára. Informovala o tom hovorkyňa radnice Mária Kilácskóová.

Návrhy sa môžu týkať oblastí vzdelávania, vedy a techniky, umenia a kultúry, zdravotníctva, verejno-prospešných prác či ochrany životného prostredia. Ocenení môžu byť aj občania za svoje pôsobenie v oblasti pôdohospodárstva a priemyslu, publicistiky a verejného života, sociálnej starostlivosti, charity i bezpečnosti a záchrany života. Z predložených návrhov následne príslušná komisia mestského zastupiteľstva vyberie laureátov a predloží návrh na schválenie primátorovi a poslaneckému zboru.

Vlani si Cenu mesta Galanta za rok 2022 prevzal Lórant Takács za významný prínos v oblasti športu a za propagáciu mesta. Cenu primátora mesta Galanta dostali lekári Etela Chomčová a Valter Rudolf za zodpovedný prístup k práci i k pacientom, Jozef Gál za prínos v oblasti vzdelávania a športu, László Benkovics za záslužnú činnosť v prospech mesta a jeho občanov a úspešný automobilový pretekár Martin Juhás. Ďakovný list udelili dirigentovi Dychového orchestra mesta Galanta Jánovi Lelkesovi, úspešnému boxerovi Ladislavovi Takácsovi, klubu FBK Galanta United za dobré výsledky vo výchove mladých športovcov a Dennému centru Michala Dočolomanského za reprezentáciu mesta.