Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Obvinenému Čechovi hrozí za údajné prevážanie drog až desať rokov

Žilinskí kriminalisti zadržali v uplynulých dňoch na základe operatívnych informácií na miestnej železničnej stanici 44-ročného Čecha. Cestoval vlakom z Ostravy do Žiliny a vo vlaku mal prevážať pervitín, ktorý si údajne predtým zadovážil od neznámej osoby v Prahe. Foto: TASR - KR PZ v Žiline

Pri osobnej prehliadke muž vyšetrovateľovi vydal plastovú uzatvárateľnú nádobu s modrým vrchnákom, v ktorej sa nachádzala hnedá kryštalická látka o hmotnosti 30,30 gramu.

Žilina 20. augusta (TASR) - Žilinskí kriminalisti zadržali v uplynulých dňoch na základe operatívnych informácií na miestnej železničnej stanici 44-ročného Čecha. Cestoval vlakom z Ostravy do Žiliny a vo vlaku mal prevážať pervitín, ktorý si údajne predtým zadovážil od neznámej osoby v Prahe. TASR o tom v pondelok informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Pri osobnej prehliadke muž vyšetrovateľovi vydal plastovú uzatvárateľnú nádobu s modrým vrchnákom, v ktorej sa nachádzala hnedá kryštalická látka o hmotnosti 30,30 gramu. "V látke bola predbežnou expertízou potvrdená prítomnosť metamfetamínu. Zaistené množstvo látky zodpovedá najmenej 350 obvykle jednorazovým dávkam drogy," uviedla Balogová.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 44-ročného Dušana zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "Zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby," dodala hovorkyňa s tým, že obvinenému hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov.