Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Nitriansky študenti budú spoznávať divadlo

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Prostredníctvom tvorivých dielní sa vysokoškoláci budú môcť zoznámiť so základnými technikami a formami divadla pod vedením divadelníčky Lucie Kovalčíkovej.

Nitra 17. septembra (TASR) - Základné techniky a formy neformálneho vzdelávania v oblasti divadla a dramatických umení budú hlavnou témou pracovných dielní, ktoré sa budú konať v Univerzitnom tvorivom ateliéri na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Workshop s názvom Divadelná výchova bude prebiehať v dňoch 28. až 30. septembra.

"Dôraz sa bude klásť predovšetkým na divadelné tvorivé dielne, ich rôzne formy a spôsoby využitia. Workshop sa bude konať pod vedením slovenskej dramaturgičky, režisérky a manažérky Lucie Kovalčíkovej," informoval manažér projektu Vzdelávanie divadlom Miroslav Ballay.

Divadelníčka Lucia Kovalčíková sa okrem svojej umeleckej a pedagogickej činnosti venuje aj Festivalu tvorby site specific Kreater, ktorého je zakladateľkou a umeleckou riaditeľkou. V divadelnej praxi sa venuje predovšetkým dramaturgii, réžii a produkcii. Je autorkou vyše 40 rozhlasových hier pre deti, vedie tiež workshopy autorského divadla a tvorivej dramatiky na medzinárodných divadelných festivaloch, workshopy divadelnej výchovy pre žiakov i pedagógov základných a stredných škôl, pre špeciálne nadané deti a mládež a deti zo sociálne slabých vrstiev a rómskych komunít na Slovensku, v Čechách a Írsku.