Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Počas víkendového sneženia nasadila Nitra na údržbu 12 mechanizmov

Foto: A.R.K. technické služby s.r.o.

Od piatka 14. decembra pracovalo na odstraňovaní ľadu a snehu 24 pracovníkov, ktorí sa striedali v štyroch 12-hodinových zmenách.

Nitra 17. decembra (TASR) – Nitriansky magistrát nasadil počas víkendu na zimnú údržbu mestských komunikácií väčšinu svojich kapacít. Od piatka 14. decembra pracovalo na odstraňovaní ľadu a snehu 24 pracovníkov, ktorí sa striedali v štyroch 12-hodinových zmenách. V uliciach mesta odpratávalo sneh a solilo cesty 12 mechanizmov.

Podľa slov Pavla Jakubčina z mestského úradu sa v priebehu soboty a nedele podarilo dostať pod kontrolu všetky komunikácie v správe mesta. Ako však pripomenul, odhrnúť a posoliť všetkých 250 kilometrov ciest chvíľu trvá. Mestským službám navyše opäť prácu komplikovali nedisciplinovaní vodiči. „Tak tomu bolo aj v sobotu 15. decembra ráno na Zobore. Pre kolíziu áut na letných pneumatikách uviazli takmer na hodinu dva mechanizmy mestských služieb,“ uviedol Jakubčin.

Aj napriek výdatnému víkendovému sneženiu boli podľa vedúceho strediska mestských služieb Ľubomíra Muziku všetky hlavné ťahy v meste sprejazdnené ešte v sobotu dopoludnia. „Pracovalo sa 24 hodín, inak to nejde. Prioritou boli cesty, ale udržiavajú sa aj chodníky, ktoré je mesto povinné vyčistiť do dvanástich hodín od skončenia sneženia,“ dodal Muzika.