Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Dúhové bubliny dnes zaplnili centrum Nitry

Slovensko top zaujímavosti mestá Nitra Bubble Day bublinky NRX Slovakia Nitra Foto: TASR - Henrich Mišovič

Bubble day sa na Slovensku po prvýkrát objavil pre dvoma rokmi, kedy sa doň zapojili obyvatelia siedmych miest.

Nitra 25. augusta (TASR) – Množstvo dúhových bublín najrozličnejších veľkostí dnes zaplnilo nebo nad Svätoplukovým námestím v Nitre. Z bublifukov najrozličnejších druhov ich vypúšťali malé deti s rodičmi, seniori i náhodní okoloidúci, ktorí sa zapojili do tretieho ročníka podujatia Bubble day.

„V Nitre sa koná po druhýkrát. Je to také neformálne stretnutie ľudí, happening, na ktorom si každý môže spraviť radosť. Ľudia si priniesli svoje bublifuky, ale požičiavame aj naše a sponzorské. Ide o to, aby sa zapojilo čo najviac účastníkov, preniesli sa do detských čias a schuti si zafúkali bubliny,“ hovorí organizátor podujatia Ľubor Foltán.

Slovensko top zaujímavosti mestá Nitra Bubble Day bublinky NRX Slovakia Nitra
Foto: TASR - Henrich Mišovič


Bubble day sa na Slovensku po prvýkrát objavil pre dvoma rokmi, kedy sa doň zapojili obyvatelia siedmych miest. „Tento rok sa ich aj s Nitrou zapojilo 15. Nejde len o zábavu, ale o myšlienku, ktorá búra bariéry, posúva hranice a prináša nové priateľstvá. Jeho myšlienkou je darovať v jeden deň radosť, nadšenie a úsmev na námestiach, alebo iných verejných priestranstvách miest a obcí. Tento rok sa podujatím nesie myšlienka Bubble day for everyone, teda Deň bublín pre každého,“ doplnil Foltán.