Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Niekoľkodňová kontrola: Na týchto cestách sa zatrasú vaše peňaženky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Policajti budú dokumentovať tie porušenia pravidiel cestnej premávky, ktoré sú na základe analýz dopravnej nehodovosti hlavnými príčinami dopravných nehôd.

Levice 21. augusta (TASR) - Cieľom celoslovenskej osobitnej dopravnej kontroly, ktorú polícia vykoná odo dnes do 27. augusta, je pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V rámci Nitrianskeho kraja sa uskutoční v okresoch Levice, Nové Zámky, Komárno, Nitra, Šaľa a Topoľčany. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Ako ďalej uviedla, policajti budú dokumentovať tie porušenia pravidiel cestnej premávky, ktoré sú na základe analýz dopravnej nehodovosti hlavnými príčinami dopravných nehôd. Ide najmä o rýchlosť jazdy, porušenie základných povinností vodiča, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde.

Policajti vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti. Ako doplnila hovorkyňa, v rámci nej nemusia byť vodiči pri porušení zákona o cestnej premávke zastavení priamo na ceste, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.