Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Neďaleko Košíc má vyrásť 90 domov a osem bytoviek

Foto: TASR

Celková plocha riešeného územia je 135.313 metrov štvorcových.

Budimír 29. apríla (TASR) - V katastri obce Budimír, v blízkosti obcí Vajkovce a Beniakovce v okrese Košice-okolie, by mal vyrásť obytný súbor Beniakova Podhora. V nových rodinných a bytových domoch by mohlo žiť viac ako 600 ľudí. Zámer počíta aj s materskou školou. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť Slovakia Staving predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Celková plocha riešeného územia je 135.313 metrov štvorcových. "Navrhovaná činnosť uvažuje s výstavbou obytného súboru a potrebnej infraštruktúry. Pozostávať bude zo 66 samostatne stojacích rodinných domov, 24 radových domov, ôsmich bytových domov a jednej materskej školy. Súčasťou zámeru je aj vybudovanie komplexnej dopravnej infraštruktúry, vrátane chodníkov pre peších, parkovacích miest a inžinierskych sietí," uvádza spoločnosť s tým, že dokopy by malo vzniknúť 322 parkovacích miest.

Celkové investičné náklady budú podľa investora špecifikované v ďalších stupňoch dokumentácie. S výstavbou by sa podľa neho mohlo začať v úvode roka 2026, trvať by mala štyri roky. Podľa zámeru je plánovaným termínom uvedenia do prevádzky prvý kvartál roku 2030.